Om Jysk Brandmuseum

Jysk Brandmuseumet er etableret i 2009.

Blandt Jysk Brandmuseum samling kan nævnes 22 motoriseret brandkøretøjer, 23 hestetrukne brandkøretøjer, 7 efterløbsstiger. I udstillingerne kan nævnes en gamle telefoncentral, en politistation m.m

Jysk Brandmuseum  finde mange forskellige typer af gamle brandbiler. Nogle af disse køretøjer er blevet venligt doneret . De bliver så nænsomt restaureret dem til deres tidligere storhed .  Museet er opsat på at bevare denne del af vores fortid og gemme disse maskiner fra udryddelse

Historie af Jysk Brandmuseum

Kimen til Silkeborg Brandmuseum blev lagt af Ib Thomsen, (formand for Silkeborg Veteran Brandmandsklub 2001 – 2009). I 2007 fik han indført en passus i klubbens vedtægter (At arbejde for oprettelse af et Brandmuseum i Silkeborg).

I 2009 kom Ib Thomsen på sporet af en nedlagt møbelfabrik i Sejling ca. 5 km. fra Silkeborgs centrum.

Med stor hjælp fra vagten i Silkeborg Brand & Redning Jørn Maqvardsen og tillidsmanden ved Brand & Redning I Kjellerup Benny Fosberg lykkedes det at komme i forbindelse med ejeren af den nedlagte møbelfabrik som ejes af DESIGNA Køkkener i Kjellerup.DESIGNAs ejer, tilbød brandmuseet gratis husly indtil fabrikken skal nedrives.

Den 16. april 2009 kl. 19.00 blev der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Silkeborg Veteran Brandmands Klub, med det eneste punkt på dagsorden at oprette den selvejende institution ”Silkeborg Brandmuseum”.

Valgt til Silkeborg Brandmuseets bestyrelse blev Ib Thomsen, Erik Press, Leo Munk, Claus Nollin og Hanne Bæk Olsen.Den 10. maj 2009 åbnede Silkeborg Brandmuseum på Lemmingvej 11, i Sejling med Silkeborg Brandkorps Orkester i spidsen.Takke være den store hjælp fra Beredskabschef T.K. Jensen, det faste mandskab fra Brand & Redning i Silkeborg og mange andre, blev det en vellykket dag.

Silkeborg Brandmuseum flyttede til Kjellerup og er nu Jysk Brandmuseum.